www.adsltips.dk

- Hovedside - Hardware guides - Software guides - Links - Kontakt - Søg -

 

Links:

Min blog
MineProgrammer
Guides til god IT sikkerhed

Sidste Nyt:

Andre routere p? en Cybercity ADSL linie

Zyxel router som ADSL modem

Login til fullrate routere

Andre routere p? cybercity linier

Kun lokal adgang i Windows VistaCisco 827 router

 

Alt p� denne side er mine egne personlige meninger med mindre andet tydeligt er angivet.
Windows XP tips

 

Hvis vi starter med start menuen. I den venstre halvdel er der en liste med de mest brugte programmer og ovenover dine favorit programmer. Dette er microsofts forsøg på at fjerne ikon rodet fra dit skrivebord. Hvad plejer du alligevel at have af ikoner på skrivebordet? Et Internet Explorer ikon, papirkurven, denne computer samt et ikon for alle de andre prorgammer det er installeret på din computer.Så det Windows XP nu gør er at den lader dig putte genvejende til alle dine vigtigste programmer op i toppen af start menuen. Som standard sætter Windows Internet Explorer og Outlook Express som dine standard web og email programmer. Det kan du ændre ved at højreklikke på dem. Den placerer også automatisk de mest brugte programmer i listen nedenunder.

For at vende tilbage til startmenuen kan du højre klikke på process linien. Her inde kan du blandt andet vælge at slå Quick Launch til så den får den kendte menu i processlinien med minimer alle programmer og ligende genveje.


Der er en funktion i WindowsXP jeg straks slår fra. Om du også bør gøre dette kommer lidt an på dit temperament. Denne finder du inde i system. System kan du finde inde i kontrolpanelet eller ved at trykke på Windows tasten og pause tasten samtidigt.

Funktionen er system restore. Det er en funktion der gør det muligt at genskabe tidligere indstillinger af Windows hvis man skulle komme til at ødelægge noget. Dette er meget smart men både sløver computeren samt bruger disk plads.


Der imod er Automatic Updates ret smart. Den er ret smart at man kan sætte Windows til selv at checke for sikkerhedsopdateringer så man ikke selv glemmer at gøre det.

Det sidste tip for i dag er husk at køre defragmenteringen. Den finder du i System Tools (system værktøjer) under menuen accessories (tilbehør) i start menuen.

Husk at du ikke som i windows 9x behøver at afslutte alle programmer for at defragmentere.

 

Hvis du har kommentarer osv. klik her