www.adsltips.dk

- Hovedside - Hardware guides - Software guides - Links - Kontakt - Søg -

 

Links:

Min blog
MineProgrammer
Guides til god IT sikkerhed

Sidste Nyt:

Andre routere p? en Cybercity ADSL linie

Zyxel router som ADSL modem

Login til fullrate routere

Andre routere p? cybercity linier

Kun lokal adgang i Windows VistaCisco 827 router

 

Alt p� denne side er mine egne personlige meninger med mindre andet tydeligt er angivet.

Router indstillinger

Da jeg ikke længere er i besidelse af en telenor ADSL linier er det ikke mulig for mig at holde denne side opdateret omkring hvad der evt skulle ske på telenors netværk og derfor bør du ikke stole blindt på at denne information er korrekt på det tidspunkt du læser den. Så jeg holder mest denne information online af historiske årsager.

Dette er et komplekst emne og jeg anbefaler du læser hele siden grundigt inden du overvejer at købe andre routere.

Hvis du ønsker at sætte en anden end den medfølgende router til en Telenor (CyberCity) ADSL skal den understøtte PPPoATM (også kaldet PPPoA) samt have et indbygget ADSL modem (Det har praktisk talt alle PPPoATM routere) hvis du er på deres eget netværk (Se 1, nedenunder), eller understøtte PPPoE samt have et indbygget ADSL modem hvis du er på en linie de har via TDCs udstyr (Se 2, nedenunder).

Du kan finde ud af om du er på Telenor eller TDC udstyr ved at logge ind i din zyxel router, vælge Network og herefter vælge WAN, her kan du se de nuværende indstillinger. Står den til PPPoA er du på Telenor udstyr.

I øvrigt er det vigtigt at routeren du køber er til ADSL over en almindelig telefon linie (PSTN - kaldet Annex A) og ikke ADSL over ISDN(Annex B).
Du skal også huske at Telenor ikke vil yde support på din egen router, så har du problemer med din linie skal du somregel slutte den router de har leveret til før de vil hjælpe.

1: For at få den op og køre skal den konfigureres med følgende information. Først og fremmest skal du sætte den til PPPoA(TM)og konfigurer den med dit CyberCity brugernavn og adgangskode. Du skal bruge følgende VPI og VCI værdier:

VPI: 0
VCI: 35

eller

VPI: 0
VCI: 101

Du kan se din nuværende VPI/VCI værdier ved at logge ind i din router og trykke på krydset ud for network i menuen tilvenstre. Herefter skal du trykke på WAN. Her vil der være en mængde information, der inkludere VPI/VCI.

Du skal også huske at slå NAT(Network Address Translation) til.

Trainingmode skal helst være det der hedder multimode men kan den ikke det så skal den helst sættes til GDMT hvis det er alm ADSL man kører og adsl2+ hvis det er adsl2. Encapsulation skal være VC based.

(Her var der tidligere en liste med routere der virkede på cybercity linier, men den var ved at blive forældet og da jeg ikke længere har en Cybercity (Telenor) linie at teste på har jeg valgt at fjerne den).

Du skal huske at dette blot er vejledende og der ikke er nogen garanti for at routerer der understøtter overstående vil virke. Jeg har heller ikke selv testet udstyret i listen og vil derfor ikke komme med nogen garanti for at det virker hos dig, listen kommer fra e-mail korrespondance med forskellige folk og diverse diskussions fora på nettet samt egne erfaringer. Derfor er det en god ide at købe udstyret et sted hvor du kan bytte det.

En stor del af udstyret understøtter kun alm ADSL og ikke ADSL2, så hvis du ønsker at udnytte de højere hastigheder i ADSL2 er det en god ide og tjekket om det er understøttet.

En del af routerne i listen kan ikke selv finde ud af at modtage DNS information via PPPoA så her skal man selv indtaste serverne, der er: 212.242.40.3 og 212.242.40.51

2: Har jeg ikke en guide til pt.


Hvis du har kommentarer osv. klik her