www.adsltips.dk

- Hovedside - Hardware guides - Software guides - Links - Kontakt - Søg -

 

Links:

Min blog
MineProgrammer
Guides til god IT sikkerhed

Sidste Nyt:

Andre routere p? en Cybercity ADSL linie

Zyxel router som ADSL modem

Login til fullrate routere

Andre routere p? cybercity linier

Kun lokal adgang i Windows VistaCisco 827 router

 

Alt p� denne side er mine egne personlige meninger med mindre andet tydeligt er angivet.

Gode råd om trådløse netværk

 

Denne guide kommer med en del generelle tips til opsætning af trådløst netværk til hjemmebrug. Hvis du ønsker at lave et trådløst netværk er der en del ting du skal tænke på og du skal gøre dig klart at et trådløst netværk aldrig vil blive så stabilt som et kablet.

800.11G (54 megabit) er det man bør købe i øjeblikket (forår 2005). Pris forskellen mellem B og G standarden er ikke voldsomt men man får et væsentligt mere stabilt netværk med højere hastighed.

Man bør ikke købe ting der bliver kaldt G+ eller 108 megabit. Det er uofficielle standarder der variere fra producent til producent. Et netkort fra en producent kan ikke tale sammen med kort fra andre producenter.

Med hensyn til sikkerheden bør man kigge efter udstyr der understøtter WPA kryptering. Hvis man benytter WEP med MAC filtrering kan man holde naboen fra at logge på sit net ved en fejltagelse men enhver der gerne vil på kan nemt komme det. Der findes programmer på nettet der ganske automatisk kan bryde det. Gå hellere efter WPA så du ikke risikere ubehagelige overraskelser.

Hvis du i forvejen har en router er det nemmest at købe et trådløst access point. Det svare til en trådløs switch. De er lidt billigere end trådløse routere og kan sættes efter ”enhver” router.

Hvis du har kommentarer osv. klik her