www.adsltips.dk

- Hovedside - Hardware guides - Software guides - Links - Kontakt - Søg -

 

Links:

Min blog
MineProgrammer
Guides til god IT sikkerhed

Sidste Nyt:

Andre routere p? en Cybercity ADSL linie

Zyxel router som ADSL modem

Login til fullrate routere

Andre routere p? cybercity linier

Kun lokal adgang i Windows VistaCisco 827 router

 

Alt p� denne side er mine egne personlige meninger med mindre andet tydeligt er angivet.

Optimer din computers opstarts tid.
Af Martin Schultz
Hent som PDF

Når du lige har installeret Windows starter din computer som regel fantastisk hurtigt op men som tiden skrider frem kravler den nærmest i gang. Dette skyldes som regel at noget af den software som du installerer sætter sig selv til at starte samtidigt med computeren.

Hver for sig gør disse programmer ikke ret stor �skade� men når der er mange af dem kan de give en betydelig nedgang i hastigheden. Visse programmer som fx firewalls ønsker du ikke at fjerne men en stor del af programmerne kan fjernes uden negative effekter.

Selv om skærmbillederne i denne artikel stammer fra Windows XP kan den benyttes på alle Windows versioner.

Først skal du gå ned i start menuen og vælge kør. I denne skriver du msconfig og trykker på OK.

Når msconfig programmet er kommet op skal du gå over på fanebladet Startup. Her kan du se en liste over de programmer der starter sammen med Windows. Denne liste er ofte overraskende lang. Selve listen er delt op i 3 kolonner, Startup Item, Command og Location. Startup Item er navnet på programmet der starter, Command er stien til hvor programmet ligger og location er hvor Windows får besked på at starte programmet op med computeren.

Disse programmer kan du fx slå op på hjemmesiden http://www.pacs-portal.co.uk/startup_pages/startup_full.php hvor der er en stor liste over hvad hvilke programmer gør. Når du så har identificeret de programmer du ikke vil have startet fjerner du blot fluebenet ud for program navnet.

Minimering af services
(Kun under Windows 2000 og XP)

Ud over programmerne i msconfig som starter sammen med computeren er der også en del services (tjenester) der kører i baggrunden. Flere af disse kan det godt betale sig at slå fra.

Du slår services fra ved at gå ned i start og vælge kør. Her skriver du services.msc og trykker ok. Nu kommer der så et nyt program op der ligner det nedenstående billede.

Her er en liste over de services du har installeret på din computer og du kan se om de er startet. For at afbryde dem skal du højre klikke på servicen og vælge egenskaber. Nu kan du så sætte den til disabled og den vil ikke starte op sammen med din computer..

 

  • Hvis du ikke har en brænder så slå IMAPI CD-Burning COM Service fra.

 

  • Hvis du ikke har behov for at dele filer på din computer så slå server servicen fra.

 

  • Hvis du ikke har et smartcard til at logge ind på din computer så slå den service fra samt smartcard helper servicen.

 

  • Hvis du ikke har en printer så slå print spooler servicen fra.

 

  • Hvis du ikke har et trådløst netværkskort så slå Windows Image Acquisition fra.

 

Der ud over er det en god sikkerhedsmæssig ide at slå messenger servicen fra (Det er ikke det samme som at slå Windows eller MSN messenger fra).Udskriv denne side